-
12 Eylül 2012 Çarşamba
Kanserojen Yiyecekler
Diyet karsinojenler tarafından bizim diyet kanser riskini artırabilir bir yoldur. Karsinojenlerin dört grup vardır:
• Doğal mevcut karsinojenler
• Yiyecekleri hazırlarken oluşturan Kanserojen
• koruyucu maddeler ve renklendirici maddeler ek gıdalar
• Bazı maddeler, vücut içinde kanserojen olarak değiştirilir
Doğal mevcut karsinojenler:
Buna bir örnek 'Aflatoksin', küfler tarafından üretilen bir mikotoksin olan. Tahıllar ve fındık sonra aflatoksin adı verilen kimyasallar üreten mantar ile kontamine olabilir. Özellikle hepatit antijenlerinin taşıyıcıları olan kişilerde, Afrika ve Uzak Doğu'da karaciğer kanserine neden olduğu bilinmektedir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder