Pages

25 Haziran 2012 Pazartesi

Alkolün Kanserde Etkisi

Kanserler eşit yaratılmamıştır. Sağlık ve kanser konusunda toplumun farklı kesimleri farklı zorluklar ve risk faktörlerine karşı karşıya. Çoğu kişi gibi kanser düşünün farklı şekillerde, farklı nüfus grupları etkileyen bir durum olarak bakarak karşı olarak hastalığı "tek beden herkese uyar". Kanser herkesi etkileyebilir. , Cinsiyetiniz, sizin etnik veya sosyal statü ne olursa olsun, yaşınız, kanser güvenli değildir. Kanser herkesi etkileyen bu doğru olsa da, azınlık grupları kanser gelişimi için yüksek risk var.

Neden daha fazla risk altında azınlıklar vardır?

Bu soru için özel bir cevap yoktur. Birçok çalışma, çünkü farklı genetik, çevresel ve sosyal faktörlerin karşılıklı ilişki ve arabağlantı olduğunu göstermektedir. Örneğin, Afrikalı-Amerikalılar kanserlerin kalıtım nedeniyle, sosyo-ekonomik zorluklar ve sağlık düzgün yetersiz erişim belirli türde daha yatkındır. Bazı Asya ülkeleri kanseri nedeniyle kendi yaşam tarzı uygulamaları, inançları ve gelenekleri diğer türleri için de risk altındadır.

Eğer azınlığa ait olsun ya da olmasın bunu istişareler ve sınavları için düzenli olarak doktor ile ziyaret önemlidir. Belirli kanser riskini belirlemek için değerlendirme ve testlerine tabi. Bu risklerin nasıl yönetileceği ve sizi etkilemesini kanserini önlemeye nasıl doktorunuzla tartışın.

Eleme ve test

Kanser tarama ve test için geldiğinde çok erken diye bir şey yoktur. Genellikle 40'lu veya 50'li sırasında taranmaktadır kanser türleri (örneğin prostat kanseri ve meme kanseri) olmasına rağmen, bu ailesel yatkınlık veya kalıtsal risk var, özellikle erken kanser tarama ve test prosedürleri geçmesi akıllıca olacaktır. Ve son yıllarda yaşam tarzı uygulamaların değişimi ile birlikte, en geç 20 için orta sırasında yıllık kanser sınavları alarak başlamak akıllıca olacaktır. Erken teşhis önemli ölçüde yaşama oranı artar.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text