Pages

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Pioglitazon Kanser Riski


Perspektif içine Pioglitazon mesane kanseri oranı koyarak mutlak risk beş takip yıl boyunca ilaç aldı 100.000 kişi arasında 89 vaka ile düşüktü. (Kaynak 1).

Pioglitazon kanser riskinin düşük olarak kabul edilir iken, Haziran 2011'de, yeterli birden fazla yıl için Pioglitazon ile mesane kanseri riski ile ilişkili olabileceğini kamuoyunu bilgilendirmek için ABD Gıda ve İlaç İdaresi için bir risk vardı. Bu bilgiler, birçok markalı Pioglitazone ilaçlar için Uyarı ve etiketin önlemler bölümüne ilave edilmesi olmuştur. Yukarıdaki ilaçlar için hastanın İlaç Rehberi mesane kanseri riski hakkında bilgi içermesi de oldu.

FDA devam eden, 10 yıllık epidemiyolojik çalışmanın planlı bir beş yıllık geçici analiz verilerine halka daha fazla bilgilendirmek için onların önerisi dayalı. 5 yıllık sonuçları Pioglitazon mesane kanseri genel bir risk artışı olmamasına rağmen Pioglitazon ilaç uzun pozlama ile ve en yüksek kümülatif dozlarda maruz kalan hastalar için hastalar arasında kaydetti mesane kanseri riski mevcut olduğunu göstermiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text